Artikkel

Avsluttet med seier i J16 Elite

I årets siste kamp i Jenter’16 Elite fikk vi besøk av Østre Slidre i Kåja mandag kveld. Med Valdresingene vet man hva man får, gjennom at de jobber beinhardt gjennom hele kampen og med en prat som stort sett går i duren «gå i kroppen på døm» i samfulle 2x40 minutter. Og kampen mandag ble i så måte ikke noe unntak, der det ble mer krig enn vakkert spill – men våre jenter tok den krigen, vant de avgjørende duellene og seiret til slutt 1-0.

Kampen startet imidlertid vakkert, og på best mulig vis for vår del. Det var ikke gått mange minuttene da vi etablerer spill i vår bakre firer, hvorpå ball løftes opp i midtbaneleddet til Hanne S Torgersen - som fra 20 meter inne på egen halvdel slår årets fineste gjennombruddspasning til Anna Slåen som timer sitt løp perfekt – og scorer sikkert 1-0 alene med keeper. Dette ble også gjennomgangsmelodien i første omgang, og vi burde nok punktert før pause. Men flere mål ble det ikke, tross flere store sjanser og pauseresultatet var derfor 1-0.

Andre omgang ble en helt annen historie, der vi nok må betale for at det er tredje kampen på fire dager for mange av våre jenter - og beina vil ikke mer. Og ikke bare er beina slitne, men hodet er heller ikke med lenger – og sannsynligvis gjør vi sesongens svakeste prestasjon med tanke på presisjon i pasningsspillet. Vi skaper noen sjanser, og et par av de kan vi absolutt score på.

Men vi må også innrømme at vi er heldige som ikke slipper inn mål denne omgangen. Østre Slidre jentene har flere situasjoner der vi nesten ser ballen i mål, men en god kamp av Inger Elise Øien i mål (og god hjelp fra høyere makter) gjør at vi unngår baklengs og derfor vinner kampen 1-0.

Spillemessig ingen stor kamp, og vi har vel sett at kampene nå på slutten har hatt en dalende kurve i takt med at våre spillere har blitt mer og mer slitne. Og det det hektiske kampprogrammet vi har hatt, med totalt fem kamper på åtte dager hjelper ikke. Så når man får summet seg litt, så blir til og med undertegnede fornøyd tross alt. Og det er virkelig imponerende av jentene å mobilisere til denne innsatskampen, som vi får mot Østre Slidre i årets siste kamp.

Hanne var kampens store spiller denne kvelden på alle måter. Som sagt strålende gjennomspill på målet til Anna, og det var bare en av flere fantastiske pasninger fra Hanne. I tillegg så lykkes hun med taktiske valg, både individuelt og kollektivt - og teknikken sitter som vanlig når Hanne er i dette humøret. Og mest gledelig er kanskje duellstyrken Hanne viser, der hun vinner omtrent alt som førsteforsvarer, og evner å gjøre noe fornuftig med ballen umiddelbart hver gang. Hanne sin prestasjon denne kvelden var en av årets største enkeltmannsprestasjoner totalt sett for våre jenter.

Utover dette gjorde Anna en ny meget god kamp, både som målscorer og tilrettelegger. Og jeg antar at våre motstandere leser våre referater, da vi spesielt i høst ser at Anna har minst en til to midtstoppere klistret på seg (over seg) hver eneste kamp – og det er ofte ikke de minste og tregeste spillerne motstanderen har.. Men Anna fighter, vinner dueller og løper ustanselig i 2x40 minutter - og med tilrettelegger-egenskaper som Anna viser så er det svært verdifullt for laget. Inger har svært lite å gjøre i første omgang, men står frem og har en stor del av æren for at vi holder nullen i andre omgang. En ny god kamp av vår siste skanse!

Nå har vi gjennomført en strålende sesong i Jenter’16 Elite, og er i skrivende stund nr 3 på tabellen – bare bak de store jenteklubbene i kretsen, Kongsvinger og Raufoss. Og det er kun marginer i et par kamper som gjør at vi ikke er med i kampen om KM tittelen til siste spark på ballen. Og når vi da tar med i betraktning spillerne vi har mistet i løpet av sesongen, og at vi har et lag hvor nesten alle holder J16 alder også neste år – så er trenerapparatet meget godt fornøyde.

Og vår målsetning om å nå ordinære runder i NM, 16-delsfinale i Gothia Cup og ende blant de 3-4 beste i Jenter’16 Elite (KM serien) har vi faktisk klart 100%. Når vi da i tillegg tar med at vi vant Norges største innendørsturnering ‘Lillehammer Cup’ i januar, og ble Kretsmester for 7er lag sist søndag – så kan jentene avslutte sesongen 2015 med stolthet og et stort smil om munnen.