Artikkel

Ivar for Team IØFK 98 mot Oslotalentene!

Lars Jendal, Ham-Kam - Mathias Aasand, Ham-Kam - Mikkel Frankmo, Ham-Kam - Magnus Sjølstad, Ham-Kam - Sigurd Øverby, Ham-Kam - Lasse Berstad, Kongsvinger - Garib Gerkondani, Kongsvinger - Jørgen Løken, Lillehammer - Ivar M Nyhus, Harpefoss..

 

Dette er deler av Indre Østland sin 98-spillertropp til helgas kamp mot Oslo IvarHva tenker du om at 'Ivar Nyhus, Harpefosser tatt ut blant disse spillerne og store klubbene?

Jeg er alltid glad for å være med i IØFK, spesielt fordi jeg kommer fra en liten klubb. Kanskje vi arbeide litt ekstra for å synes.  Jeg har fått god matching den siste tida, ikke minst fordi jeg får være med seniorlaget i Fron. Dette gjør at jeg er føler meg tryggere i møte med andre spiller.

 

Du har vært en del av Team IØFK 98 de siste tre årene. Hva er dine erfaringer som fast kretslagsspiller? Er dette en vei du vil anbefale andre yngre spillere å ?

Får lært mye av trenere i kretsen og spillere fra andre klubber. Man må være tålmodig, nøyaktig og være flinkt til å følge instrukser. Jeg synes det er viktig å ta dette med tilbake til egen klubb slik at dette blir arbeidet med i klubben. Jeg blir motivert av å få være med blant de beste i Hedmark/Oppland. Har du ambisjon om å komme på et høyt nivå så mener jeg dette er en god vei å gå. Å bli god i fotball krever mye hardt arbeid. Man må velge vekk mye annet.

 

Hva tror du at du har gjort riktig i dine yngre år, som har gjort at du har fått sjansen på Team IØFK?

Trent mye med eldre spillere – det hjelper og å ha en eldre bror som presser og gir motstand! Jeg blir mer og mer glad i fotball. Dette er viktig for å holde opp motivasjon og treningsglede. Har terpa på det som jeg måtte forbedre meg på. Har trent allsidig og det er viktig for at man skal holde seg skadefri.

 

I disse OL tider så ser vi at det mentale kommer mer og mer i fokus, kanskje spesielt innenfor individuelle idretter. Men når du forbereder deg til kamp og trening. Har du noen spesielle måter å gjøre det på? Jobber du mye med det mentale i forkant, eller spiller du mer på intuisjon?

Hører på musikk og tenker alltid gjennom hva som er viktige arbeidsoppgaver på fotballbanen. Alltid litt nervøs før jeg kommer i gang. Dette blir borte når kampen starter. Da er jeg fullt konsentrert på arbeidsoppgavene min.

 

Tilbake til kampen på søndag mot Oslo. Hva er dine forventninger til kampen?  Hvis Ivar søndag kveld er ordentlig fornøyd med det som har skjedd på Kongsvinger (kampsted) – hva har du da fått til under kampen?

Tenker ikke mye på resultat, men håper vi klarer å gjøre det vi har fått beskjed om som et lag. Synes det å ta ut vårt maksimale er viktigere enn seier, sjøl om det er stort å vinne mot Oslo!
Er mest fornøyd hvis jeg har prestert godt backplass og tatt ut det best av meg selv. Blir fornøyd hvis jeg har klart å være offensiv, samtidig med at jeg har vært en god defensiv spiller og levert sikre pasninger. Drømmer alltid om å en scoring, selv om jeg er forsvarer.

 

Vet du noe om Oslo laget dere møter? Jeg antar at det er noen stor klubbnavn i spillertroppen der også..?

Ja, jeg kjenner et par gode spiller, som jeg trente sammen med i Porsgrunn. Det er spennende å møte Oslo, fordi det er spiller fra storklubber som Lyn, Stabæk og Vålerenga og at noen av disse etter hver kommer på landslaget.

 

Vi er mange av gamlekara i og utenfor FF2010 som har fulgt deg, Øyvind Gråberg og Erik Nymoen over lang tid– og som er imponert over at dere har klart å bli en del av Team IØFK 1998 som er en svært sterk årgang. Og det har vi egentlig gjort siden dere ble kretsmestere, og dere skal vite at vi er stolte av dere – det varmer et fotballhjerte når vi ser i Kåja stort sett hele tiden.
 

Vi ønsker dere alle tre lykke til videre i karrieren, og lykke til på søndag Ivar. 

 

PS! FF2010 kommer til å følge flere av kretskampene til IØFK mot Oslo søndag, og skal etter beste evne rapportere på kamper der vi har med FF2010 spillere.