Artikkel

Seier mot Fart

Fredag tok Fron imot Fart til 4. div kamp i Kåja. Fart hadde fått en god start på sesongen med fem seire på seks kamper, og lå på andreplass. Etter to tap, mot Storhamar og Ridabu, var Fron sultne på seier. Guttene visste at de måtte yte maks for å få tre poeng og fortsatt henge med i toppen av tabellen.

Speakeren siterte Arne Scheie i det lagene entret banen. Forholdene lå til rette, men skulle dette bli en fin dag for Fron-fotball? Kampen var 7 minutter gammel da Fart får frispark fra drøye 20 meter. Skuddet går via et hode i muren, Robert blir utspilt, og ballen triller i mål. Minuttet senere slår Fart en lang ball i bakrom, som ser helt ufarlig ut. Men etter ett sekunds ubesluttsomhet av forsvaret, snapper venstrevingen til Fart ballen og scorer alene med keeper. Fron har fått en verst tenkelig start på oppgjøret. 0-2 etter 8 minutter.

Fart ligger dypt og lar hjemmelaget trille ball, de går ikke i press før ballfører nærmer seg midtstreken. Fron klarer å riste av seg sjokket. Etter 13 minutter slår Kigen en gjennombruddspasning i bakrom, Artur løper fra forsvaret til Fart og setter ballen kaldt i mål. 10 minutter senere får Fron frispark på kanten, og flytter opp luftskytset i boksen. Ballen blir klarert, men i returrommet lurer Torstein. Han legger den til rette, og fyrer av et skudd som suser forbi alle. 2-2, og lagene var like langt.

Resten av omgangen fortsetter Fron å styre spillet. De skaper to 100% sjanser, ute å få uttelling. Et skudd stryker utsiden av stolpen, og Emil sklir et innlegg fra Paul rett utenfor. Både tilskuere og spillere så ballen i mål, men lagene går til pause med 2-2.

Andre omgang fortsetter slik den forrige sluttet, Fart ligger dypt og Fron har ball. Etter fem minutter vinner Fron ballen på midten, Fart roper på frispark uten at det hjelper. Torstein får ballen på 40 meter og setter setter fart fremover. Fart-forsvaret rygger og rygger, og selv om Frons nr 8 har mulighet til å spille Emil til venstre eller Paul til høyre, velger han heller å skyte selv.  Ballen går i mål og Fron er i ledelsen for første gang i kampen.

Etter 62 minutter er Paul på frempå, og Fart må bruke ulovlige midler innenfor 16 meteren for å stanse han. Artur er sikkerheten selv fra straffemerket, og Fron leder 4-2 i den lave kveldssola.

Etter en drøy time med lavt press blir Fart nødt til å flytte laget høyrer i banen. Dette bidrar til at det blir flere sjanser begge veier. Torger og Håkon får hver sin store mulighet, uten at ballen går i mål. Fart er også farlig fremme på en corner, men etter litt klabb og babb blir ballen reddet på streken. Med fem minutter igjen på klokka treffer ballen en Fart-hånd som står 90 grader ut fra kroppen. Det får likevel passere, og Fart reduserer til 4-3. De siste minuttene presser bortelaget på for utlikning, men Fron rir av sluttspurten. Kampen ender 4-3.

Det ble virkelig en ”fin dag for fotball”!

Vi takker motstanderlaget og dommertrio for kampen.

Startellever: Robert, Ivar, Daniel, Tomas, Jo, Kigen, Torstein, Artur, Adam, Paul og Emil.
Benken: Marcin, Ali, Simen, Tore, Torger, Håkon og Justesse.

Kampfakta:
7 min    0-1  Fart
8 min    0-2  Fart
13 min  1-2  Artur  (Kigen)
24 min  2-2  Torstein  (Adam)
50 min  3-2  Torstein
62 min  4-2  Artur (str.)
86 min  4-3  Fart