Artikkel

Seier mot Stange

Det var dagen for åpningsseremoni på Ekebergsletta. Selv om Jo, Ivar og Håkon gleda seg ille til å sjekke opp alle småripsa på Norwaycup, klarte de å avse en tre timers pause på Stange på vei sørover. Fron møtte nemlig tabelljumboen til høstsesongens første seriekamp.

Første omgang må sies å være enveis. Bortsett fra noen balltap på midten de første minuttene, som ikke Stange klare å omsette i gode målsjanser, styrer Fron spillet. Gode angrep skapes på løpende bånd, spesielt med utfordring på kantene. Men som vi har sett tidligere i år, så sliter Fron med å sette ballen i mål. Når ikke tverrliggeren står i veien, er en feststemt linjedommer der å ødelegger morroa. Fron må trene på å holde seg onside. Rett før pause får Håkon endelig hull på byllen, etter å ha blitt spilt gjennom alene mot keeper. 0-1.

Etter pause går Fron ut for å drepe kampen. De skaper flere sjanser, bl.a to skutt til i tverrliggeren, men ballen vil ikke i mål. Temperaturen på kunstgresset har så langt vært varm, som en god sommerdag i juli. Så... det begynner med et par små dråper. Stange får et par innkast de bruker goood tid på, også åpner himlens sluser seg. Det er vanskelig å beskrive været med ord, men det var iallefall heftig. Med regnværet og det lave tempoet i kampen ble det Hawaiifotball. Fron skaper sine sjanser, men Stange fikk til noen gode kontringer. Det hele toppet seg med at Stange skøyt i stanga med 10 min igjen på klokka. Fron måtte brette opp arma, og Olav gikk foran i (vann)krigen. Rett før slutt dro Adam seg fint forbi backen til Stange, sentrer uselvisk til vår urbane legestudent, som etter to forsøk får ballen forbi keeper. Den berømte spikeren var slått ned.

Vi takker Stange og dommerene for kampen og for en god mottakelse. For vår del var det viktig med tre poeng, selv om de siste 20 ikke var like overbevisende som minuttene før. Nå er det bare for jr-gutta å ta seg en varm dusj, og komme seg til Oslo fortest mulig.

Kampfakta:
42 min 0-1 Håkon
88 min 0-2 Sigbjørn

Gult kort: Emil

Fra start: Lars, Ivar, Jonas, Anders, Jo, Kigen, Olav, Adam, Emil, Paul og Håkon.
Benken: Magne, Torstein og Sigbjørn.