Artikkel

Tap på Snipen

Fron tok turen til Dovre for å kjempe om nye poeng i 4. divisjon. Dommeren dukket ikke opp før kvart over kampstart, dermed fikk vi ekstra god tid til oppvarming. Kampen startet som en stillingskrig, der Fron hadde mest ball. Vi kom til mange gode muligheter, men sisteskansen til Dombås hadde visst også hatt godt av god tid til oppvarming.

Etter 32 min får Dombås frispark på 30 meter. Ballen blir slått inn og Dombås vinner duellen. 1-0 til hjemmelaget på deres første sjanse. Men Fron svarer direkte. I neste angrep viser Torger krigerinnstilling og setter ballen i mål fra nesten død vinkel, etter en retur fra en ellers god Dombåskeeper. 

De siste 5 minuttene skulle bli meget innholdsrike. Dombås slår en ball i bakrom, Jonas løper mot eget mål og skal klarere ballen med en dombåsspiller i ryggen. Det blir et real sleivtreff med leggskinna, og ballen går i en fin bue mot eget mål. Marcin velger å ta ballen med henda. I spillerreglene står det: "Et indirekte frispark tildeles motstander hvis målvakten, innenfor eget straffesparkfelt tar ballen med hendene etter at den med hensikt er spilt til han fra en medspiller". Dommeren velger å blåse indirekte frispark. Frisparket går via muren og i mål, og Dombås er tilbake i ledelsen.

Det drar seg mot pause, men det skal bli to mål til. Først øker Dombås ledelsen på en fin lobb over Marcin som er på halvdistanse. Deretter reduserer Fron ved Adam som header et innlegg fra venstre i stanga, og selv setter returen i mål. Lagene går til pause med 3-2.

Etter pause blir kampbildet slik de fleste så for seg. Fron har ball, og Dombås drar ned tempoet i kampen. Dette gjør de ved å bruke "passe" lang tid på hver dødball, og ved å gjøre bytter. Ved opptelling kom vi til hele 13 bytter i løpet av andre omgang. Fron jobber på for utlikning, men de skal få satt tålmodigheten på prøve. Det går helt til 80 spilte minutter før Jo slår et innlegg til Emil som får ballen i mål. 3-3 og Fron har troa på seier.

Men dette er ikke dagen for Fron. 5 minutter senere skyter en Dombåsspiller fra 60 meter. Ballen spretter på 16 meteren, går over Marcin og i mål. Fron sender fram alle mann for å få enda en utlikning, og da går som som det ofte går, Dombås kontrer og får satt sitt femte.

Fotball handler om å score flest mål. 3 mål skulle normalt sett holde til seier, men når vi slipper inn så billige mål gjør vi det vanskelig for oss selv. Det er bare å gratulere Dombås. De får kampen inn i det sporet de ønsker og gjør alt rett. Vi må bare stå på videre, så venter en ny mulighet allerede neste helg, da Ringsaker/Nes kommer til Kåja.

Startoppstilling: Marcin, Ivar, Jonas, Kigen, Jo, Torstein, Olav, Adam, Emil, Torger og Håkon.
Benk: Tom Erik og Magne.

Kampfakta:
32 min  1-0  Dombås
33 min  1-1  Torger
40 min  2-1  Dombås
44 min  3-1  Dombås
45 min  3-2  Adam
80 min  3-3  Emil  (Jo)
85 min  4-3  Dombås
90 min  5-3  Dombås

Gule kort: Håkon og Emil