Kamp

Fron Fotball - Kvam

Tid: 

18/05/2016 - 18:00
Ferdig

Klasse: 

G14

Type: 

2.div

Bane/Sted: 

Kåja kunstgress

Lagleder: 

Rolf Mikkelsen

Resultat: 

7-0

Målscorere: 

Magnus Mikkelsen 5 og Iver Stubbrud 2.
   Glade gutter og jente etter en solid 7-0 seier i lokaloppgjøret mot Kvam. 
 

Storseier mot Kvam

Onsdag kveld var det duket for et skikkelig lokaloppgjør, da Kvam tok turen til Kåja for å møte våre gutter til kamp i G14 serien. Litt ekstra spesielt for guttene var denne kampen siden de spilte på samme lag i fjor, og derfor også spennende med tanke på hvem som hadde brukt vinteren best. Etter 2x35 minutter levnet hverken spill eller resultat noen tvil, da våre gutter malte naboene i senk og vant med solide 7-0. I tillegg til et godt resultat for våre gutter, var det fantastisk å se alle som tok turen til Kåja for å heie på guttene til både Kvam og Fron denne kvelden – skikkelig fortjent til alle spillerne som var på banen.

Første omgang startet imidlertid litt ruskete for vår del, der vi nok var preget av litt høye skuldre – samtidig som vi hadde for få og for små bevegelser foran ballfører i banen. Dette resulterte i at Kvamværene, som la seg svært lavt, fikk lov til å ligge kompakt – og vårt angrepsspill ble litt statisk, tilfeldig og på en måte krampaktig. Vi fant rett og slett ikke rom å spille på, og når vi forsøkte så ble risikoen vel stor og vi spilte på oss brudd i farlige soner – og fikk kontringer imot oss som kvamværene fort kunne tatt ledelsen på.

Men etter de de første 10 minuttene så klarer vi sakte men sikkert å justere dette, der vi finner stadig bedre posisjoner og rom foran ballfører, noe som gjør at ballfører kan slippe ballen på første- og andretouch. Da får vi også større tempo i spillet der vi får utfordret farlige rom i bakre firer hos motstander.

Halvveis inn i omgangen får vi uttelling, og sjøl om dette er en meget sterk enkeltmannsprestasjon av råsterke Magnus Mikkelsen, så får vi muligheten gjennom at vi utfordrer bakre firer hos Kvam i flere rom samtidig - med høyt tempo på ball og skarpe bevegelser. Med 1-0 får vi også senket skuldrene på ordentlig, mer ro i spillet vårt og resten av omgangen er det spill mot ett mål.

I denne perioden viser vi virkelig klasseforskjell på lagene, der vi ruller opp det ene angrepet etter det andre. Ofte ved at vi setter i gang fra vår gode «igangsetterkeeper» David Stormo, før vi bearbeider motstander i bakre firer slik at Kvamværene kommer ut av sin defensive ramme, for så å true rommene vi får høyt i banen når motspillerne kommer ut av rammen og blir løpende imellom.

Slik vi får vi stadig større sjanser, og det er meget fortjent at vi går til pause med 4-0. Det eneste vi har å utsette på de siste 25 minuttene av første omgang var at flere av oss kunne vært enda råere foran kassa slik at vi hadde fått satt flere av sjansene våre. En som er rå foran mål er Magnus, som putter alle våre fire mål til pause. Men det var på ingen måte Magnus som gjorde målene alene. Spesielt 3-0 målet var det klasse over.

Dette målet starter med at Kvam spiller en lang ball inn i vårt bakrom, hvor stopper John Eide faller riktig av og slipper ballen kontrollert inn til David. David spiller den hurtig ut til motsatt stopper Iver Stubbrud på vårt venstre sekstenmeter hjørne. Iver spiller så opp til Sjur Sætre sentralt i midtbanen, noe som gjør at Kvamværene forskyver og konsentrerer sine spillere rundt Sjur og til venstre på banen. Men Sjur slipper ballen tidlig ned igjen til stopper John Eide, som på to raske touch slipper den ut til sin tvillingbror og vår høyre back Laurits Eide – som da mottar ballen 10 meter inn på egen halvdel helt på vår høyre sidelinje.

Gjennom at vi da hadde noen trekk på vår venstre side først, så rekker ikke Kvamværene å forskyve tilbake til vår høyre side, og Laurits får derfor store rom foran seg. Og i dette angrepet har vi mange samtidig og gode bevegelser foran ballfører Laurits. Laurits tar med seg ballen og utfordrer kantspiller hos Kvam, og i rett øyeblikk så slipper han den til våre høyre kant Joachim Skogstad som ligger så bredt som det går an og gir derfor Laurits god pasningsvinkel. Og ikke bare ligger Joachim rett, når han får ball så ser han at Laurits fortsetter løpet sitt og slipper den direkte på første touch tilbake til Laurits, som da i stor fart kan utfordre stopper hos Kvam omtrent 20 meter fra mål. Laurits drar seg forbi stopperen, og i rett øyeblikk så slipper han ballen inn til Magnus som da står helt alene foran mål og setter kontrollert inn 3-0.  

Dette er angrep slik vi ønsker å spille angrepsfotball, og derfor håper vi at alle er bevisste på hva vi gjorde her. Og viktig gutter, ikke hør på «forståsegpåere» som mener at vi triller for mye ball bak i bakre firer og at vi skal spille tidligere fremover. Vi har en klar filosofi i vårt spill, en filosofi som dette angrepet viser vil virke, og da må vi stole på det vi holder på med. Så er det klart at vi kan få større tempo i ball, samt større og skarpere bevegelser. Men husk på at dette er kun den fjerde kampen vi har hatt mulighet til å utøve vår filosofi i praksis, der vi først må lære prinsipper og automatisere bevegelsesmønster, før vi kan forvente at alt skal sitte hver gang med et høyere tempo. Men det kommer!

Andre omgang starter som førsteomgang slutter, der motstander legger seg enda lavere i banen om det er mulig. De første 15-20 minuttene klarer vi å holde bra struktur i vårt offensive spill, og i perioder får vi det balltempoet vi ønsker – og de gangene vi lyktes er når vi klarer å holde nede touchantallet. Vi skaper mange store sjanser, ofte ved gjennombrudd på kant og innlegg foran mål. Vi scorer i denne perioden tre nye mål, først to mål ved stopper Iver Stubbrud etter corner – før Magnus scorer sitt femte for dagen og fastsetter sluttresultatet til 7-0.

Siste kvarteret av kampen blir vi litt «udisiplinerte» noen av oss, der vi helst ønsker å kose litt med ballen og bruker 3-4 touch hver gang vi er involvert. Da faller balltempoet tilsvarende, og Kvamværene får tid til å forflytte seg som lag, og de får tid til å komme seg inn i duellene som førsteforsvarer. Da får vi heller ikke rytme i spillet vårt, og bevegelsene blir ikke brukt – eller timing blir feil. Det blir en duellkamp, og da er ikke vi bedre skikket enn noen andre lag. Fullt forståelig at det skjer, samtidig så håper vi å kunne lære av dette og være tro mot våre arbeidsoppgaver kampen i gjennom ved senere anledninger.

Men alt i alt en meget solid kamp av våre gutter, der vi bortsett fra de første ti minuttene og det siste kvarteret fremstår som et meget bra lag med en klar filosofi der vi maler sakte men sikkert motstanderen i senk. I perioder såg det ut som Kvamværene ga opp å få tak i ballen. Og i perioden hvor vi er gode, da er samtlige av våre spillere veldig gode, noe som jo er det viktigste med fotball som er et lagspill. Og det er så bra med dere gutter, dere er så ærgjerrige og jobber så hardt for at vi skal få til det vi prøver på.

På et godt lag så må vi imidlertid trekke frem vår stopper Iver Stubbrud denne kampen. Vi har vel knapt sett Iver bedre, der han gjorde en fantastisk jobb defensivt og vant ball i mange gunstige posisjoner, samtidig som han hadde kloke valg med ball i beina og noen offensive pasninger som rett og slett var fantastiske. Når han i tillegg scorer to mål på corner, så er det vanskelig å gjøre det bedre. Men Iver hadde også meget god hjelp av sin stopperkollega John Eide, som bare blir bedre og bedre for hver kamp, både med og uten ball. Det er i hele tatt en fryd å se på hvordan hele vår bakre firer jobber sammen.

Kan heller ikke glemme femmålsscorer Magnus Mikkelsen. En ting er at han scorer fem mål, men for en arbeidsmaskin og for en løpsvillje og glød vi har foran der. Noe som er så utrolig viktig, både fordi at han kriger inn det viktige 1-0 målet, men også fordi at hans arbeidsmoral smitter over på hele laget. Sjur Sætre gjør også en ny god kamp sentralt i banen, og spesielt viktig og god er Sjur når han med sin intense ballbehandling klarer å vende spillet for oss på få touch.

Kanskje mest gledelig av alt er at vi store deler av kampen spiller vi med Eirik Ringen (født 2004!), Sofie S Killi (Jenter 14) og G13 spillerne Sander Owrum, Pål Nyhus og Mads Sletten på banen. Vi er for det første så glade for at de vil være med, og så gjør de sine saker så bra. Spesielt må vi nevne Mads Sletten som virkelig viste prov på finslepen teknikk og en god pasningsfot ved flere tilfeller, og som i tillegg fikk et stort ansvar da han tok over som vårt midtbaneanker i andre omgang da Sjur måtte ut med vondt kne. En oppgave Mads løste med glans!

 

Startoppstilling:

David Stormo

Laurits S Eide      John S Eide      Iver Stubbrud      Tobias Opsahl

Eirik Ringen      Sjur Sætre      Sofie S Killi

Joachim Skogstad        Magnus Mikkelsen (K)       Alphonse Kissamba

Innbyttere (alle benyttet):

Mads Sletten
Pål Nyhus
Sander Owrum