Kamp

Fron Fotball - Lom/Vågå

Tid: 

02/06/2017 - 19:30
Ferdig

Klasse: 

4.div D

Type: 

Senior

Bane/Sted: 

Kåja Idrettspark

Lagleder: 

Jonny Tungen

Resultat: 

8-0

Målscorere: 

Marte Tungen 2, Ingrid Tungen 2, Kristine Kjørum, Sofie S Sanden, Malene L Killi og selvmål Lom.

 

En dårlig omgang + En god omgang = 8-0

Fredag kveld fikk vi besøk av norddøler i damenes 4.divisjon, da Lom stod på motsatt banehalvdel i for anledningen et ikke altfor varmt sommervær i Kåja. Første omgang bød heller ikke på spill som varmet, men en meget revansjelysten gjeng jenter reiste kjerringa i andre omgang og vant med solide 8-0 til slutt.

Som antydet leverte vi en førsteomgang langt under pari, der vi rett og slett ikke var skjerpa nok – mens hardtarbeidende og sterke Lomsjenter ville klart mer enn oss, og gjennom det så fikk de nok kampen inn i det sporet de ønsker. En omgang som vi kanskje burde forbi gå i stillhet, men samtidig så må vi forsøke å lære av den. Og det som er sikkert er at vi er ikke avdelingens fysisk sterkeste lag, derfor må vi være bedre på andre ting – som for eksempel tempo i beina, taktisk posisjonering og individuelle/kollektive ferdigheter med ball i laget. I førsteomgangen fredag så klarte vi ikke så mye av noe av det.

Det enkleste i fotball er å jobbe hardt, alltid være på tå hev – vise en genuine vilje til å være først på ball og ta «sin» plass i alle dueller. I 45 minutter mot Lom så såg vi ut som filledokker i mange dueller, og de gangene vi var først på ball så var det som oftest med legg, rompe, mage eller andre rare kroppsdeler – altså svært få bevisste medtak/mottak – og selvfølgelig da også klabbete og ubevisste førstetouch. For å si det rett ut så hadde mange av oss medtak/mottak som lignet det vi holdt på med som småjenter for 10-12 år siden. Men også alt for lite initiativ og engasjement rundt ballfører, og det helt fra bakerste spiller og fremover.

Defensivt så etterlot vi oss i tillegg enorme rom mellom bakre firer og Regine i vår dype midtbanerolle, der hverken stoppere eller midtbane evnet å ta ut Lomspillerne – noe som gjorde at deres klareringer fra sin bakre firer «alltid» traff en Lomspiller som fikk all verdens tid på seg i vårt mellomrom. Offensivt kommer Regine litt for høyt i banen, for tett på Ingrid/Hanne slik at vi ikke får rom til å sette opp kombinasjoner i vår sentrale midtbanetrio, noe som gjør at vi ikke klarer å skape de overtallsituasjonene i vårt offensive spill som vi ønsker. Generelt også mange svake taktisk valg med ball, der vi slår mange pasninger uten den sjel og ærgjerrighet som er nødvendig – vi tar for lite ansvar når vi slår pasningen, og det er liksom ikke så farlig om laget mister ballen.

Kort sagt: Førsteomgangen var vi ikke skjerpet nok og det gjorde at Lom fikk meget godt betalt for knallhard jobbing. Nå var det ikke slik at Lom skapte farligheter for oss, men vi såg bare ikke ut som det laget vi forventer og kan være.

Men når vi trengte det som mest, etter 44 spilte minutter, så var det desto mer viktig for oss at vi får den forløsende scoringen som gir oss troa og viljen til å jobbe skjerpa tilbake. Og det var ikke ufortjent på noen måte, ei heller ufortjent at det var Marte som sørget for scoringen – da hun var kanskje den eneste som evnet å true Lomværene på siste tredjedel denne omgangen. Og scoringen var av det vakre slaget. Først tar Marte ned et utspill fra Lom sin keeper på 25 meter, før hun setter fart og så setter ballen i krysset fra rundt 20 meter. En klassescoring, og en scoring som gjorde at vi kunne gå til pause med ledelse og ro i hodet.

Oppsummeringen over er også egentlig det som ble sagt i vår garderobe i pausen, og det virket som at alle var enige om at førsteomgangen var ikke noe vi kunne være kjent av. Og man kan nesten se med det blotte øyet fra start av i andre omgang at det er et helt annet Frons lag som kommer på banen. Fra første spark er vi kliniske, bestemte og skjerpa – og vi er først på ball over hele linja – og vi viser en helt annen duellstyrke der vi viser at vi faktisk er like sterke som Lomsjentene. Noe skyldes nok også at Lomværene hadde løpt mye for å holde oss i sjakk i første omgang og begynte å bli slitne – men det viktigste var at vi var så mye mer skjerpa i hodet.

Regine fant sin dype rolle og rom til å spille i, Ingrid/Hanne var mye mer venner med ballen uten for mye «fiks fakseri» – og i bakre firer så begynte vi å gjøre ordentlige medtak, og ikke leggmottak. Og så var vi alle så mye bedre på første touch, slik at det ble mye mer spill med enkle pasninger på første og andre touch. Og da vet vi at svært få lag henger med oss uansett nivå.

Og resultatet ble at vi fra start av i andre omgang kjørte over motstanderen og målene rant inn. Først kriger Ingrid til seg ballen på Lom sin sekstenmeter og setter elegant og kontrollert inn 2-0 - dette bare et par minutter inn i omgangen. Etter 50 minutter er en av Lomværene uheldig og setter ballen i eget mål, men det også etter et godt angrep på vår venstre side – der selvmålet kommer et hardt presist innlegg som det er vanskelig å forsvare seg mot. 4-0 scorer Ingrid ved å skru inn en corner, før storesøster Marte ordner 5-0 – det også etter et godt angrep på vår venstre side. 6-0 ordner Kristine K fra kloss hold – der vi totalt utspiller motstanderen for endte gang, mens Sofie tar saken i egne hender da hun avanserer fra 25 meter med ball i beina og kliner ballen hardt nede ved stolperota fra 16 meter til 7-0. Malene fastsetter så sluttresultatet til 8-0 like før slutt, der hun først vinner ball litt foran midtsirkelen – setter opp vegg, får ballen tilbake og knaller inn et nytt godt skudd ved stolperota til høyre for keeper.

Altså spiller vi 0-0 de første 44 minuttene av kampen, mens vi vinner de siste 46 minuttene hele 8-0. Og forskjellen på de to omgangene er at vi i andre omgang er først på ball, vi er sterke i duellene og vi er mye mer skjerpa med ball på alle måter – ikke minst bruker vi langt færre touch i sentral midtbanetrio – noe som gjør at Lomværene ikke kommer opp i oss og får de duellene de ønsker. Og all ære til dere jenter for måten løfter spillet vårt på - OG moralen dere viser når det tross alt butter som det gjør i første omgang.

I den dårlige omgangen så er det flere som må gå i seg sjøl, og det var langt i mellom de gode prestasjonene – men der kanskje Marte var den som viste mest guts og den eneste som evnet å true motstanders mål. I andre omgang er det mange som er gode og spiller seg stort opp. Marte og Ingrid viktige med at de er involvert i de fire første målene vi scorer, der 1-0 og 2-0 nok blir helt avgjørende for resten av kampbildet. Hanne spiller seg stort opp, det samme gjør Regine – og det er utrolig artig å se Oline, hvordan hun tar vare på sjansen og leverer meget bra som back gjennom hele kampen. Anne Lena tar over sporty over keepererrollen i andre omgang, og står høyt i banen og er svært delaktig i vårt offensive spill ved igangsetting – noe som gjør at vi får mye bedre basisspill utover kampen.

Nå venter tre kamper kommende uke – men etter en vanskelig vinter og vår der vi knapt nok har vært nok spillere, så er det nå lys i tunnelen. I går var Mari Kjorstad endelig tilbake i Fronsdrakt, og viste prov på at hun er akkurat så god som hun alltid har vært. Amalie Sletten har bedyret sitt comeback og entrer etter ryktene treningsfeltet allerede på søndagens trening. To meget solide forsterkninger for vår unge tropp. Det gjør at vi ser lyst på fortsettelsen, og basert på andre omgangen mot Lom så er det lov å håpe på at vi kommer til å være med å kjempe helt i toppen i årets 4.divisjon – der gulrota er opprykk til 3.divisjon i 2018. Men vi får ta en kamp om gangen, og nå venter Faaberg på Jorekstad tirsdag – og da må vi alle være på fra start!

Startoppstilling:

Karina Rundtom

Elise Teige – Malene L Killi – Kristine Berge – Oline Aspeslåen

Ingrid Tungen – Regine S Eide (kap) – Hanne S Torgersen

Julie Berge – Marte Tungen – Sofie S Sanden

 

Innbyttere (alle benyttet):
Anna Lena Vaterland
Mari Kjorstad
Åsa Refsdal
Kristine Kjørum