Kamp

Fron Fotball - Otta

Tid: 

25/10/2016 - 19:30
Ferdig

Klasse: 

G14

Type: 

1.div

Bane/Sted: 

Kåja Idrettspark

Lagleder: 

Rolf Mikkelsen

Resultat: 

2-2

Målscorere: 

John Eide og selvmål.

Uavgjort mot Otta

I årets siste seriekamp fikk guttene våre besøk av naboene, da Otta tok turen sørover til Kåja. Og kampen ble egentlig en god oppsummering med hensyn til hvordan vår sesong har artet seg, der vi kjører kampen og slipper motstanderen knapt nok til den første timen – noe som gjør at vi leder fortjent 2-0 – men så gir vi fra oss initiativet det siste kvarteret og lar motstanderen få score to ganger slik at kampen ender uavgjort.

Det er faktisk slik at kampforløpet mot Follebu i årets første seriekamp 17.april var nær sagt identisk. Dette står blant annet å lese i referatet fra Follebukampen:

I årets første seriekamp fikk G14 guttene et ufortjent poengtap mot hardt kjempende gausdøler i strålende vårvær i Kåja søndag. Kampen kan enkelt deles i to, de første 55 minuttene dominerer vi totalt, men har dårlig uttelling på våre sjanser. De siste 15 minuttene derimot så mister vi defensiv struktur i laget og kvalitet med ball individuelt, slik at Follebu/Gausdal kommer inn i kampen – får to sjanser og scorer på begge. Noe som gir et meget ufortjent 2-2 resultat i seriepremieren.

Dette kunne også vært innledningen på referatet fra tirsdagens kamp mot Otta. Vi er klart best de først 55-60 minuttene, og føler vi har full kontroll – det er mer et spørsmål om hvor stor seieren skal bli – men de siste 10-15 minuttene er det bråstopp der Otta tar fullstendig over kampen og får etter hvert sin utligning.

Imidlertid så skal det sies at Otta hadde en gigantsjanse etter to minutter, der Otta sin gode spiss kommer alene med David og lobber over han – men til alt hell for vår del så spretter ballen i tverrliggeren og ut over dørlinjen. Etter dette våkner vi, og tar over kampen i alle spillets faser. Vi har nok spilt bedre fotball tidligere i sommer, men allikevel så er det noe bunnsolid i det vi gjør. Vi skaper også noen store sjanser, uten å få uttelling. Men halvveis ut i omgangen så legger John inn fra 40 meter ute på vår høyre side – der ballen går i en høy bue, spretter foran Otta’s keeper og rett i mål. En litt heldig scoring, men også en meget fortjent 1-0 ledelse.

Resten av omgangen presser vi på, har full kontroll i banespill og skaper to nye store sjanser. Det blir imidlertid ikke flere mål, mye takket være en meget god midtstopper på Otta som er som en blekksprut i perioder og nekter våre gutter å gå til pause med en større ledelse.

Andre omgang starter som den første ble avsluttet, og vi spiller Otta stadig lavere i banen. Sjansene er nok ikke fullt så store og så mange denne omgangen, men vi presser nok til at før ti minutter er gått av omgangen så presses en Ottaspiller til å score sjølmål og 2-0 ledelse til oss. Med dette håpet vi å kunne få ytterligere energi og punktere kampen med en tredje scoring. I stedet får vi en 10 minutters periode der vi begynner å slurve med ball offensivt, gjennom unøyaktige første touch og ikke lenger har samme kvalitet i avleveringer. Vi ser også at flere av våre spillere sliter med tempoet, og blir statiske både med og uten ball i laget, samt at vi får langt flere personlige feil i avgjørende situasjoner foran begge mål.

Det gjør at Otta ser at det er mulig å få oss ut av struktur og kan krige til seg initiativet, noe de også gjør. Og som sagt, de siste 10-15 minuttene er det Otta som eier, og de skaper flere nesten sjanser. Nå kan vi også tydelig se at vi slutter å ta de takene som trengs, og håper litt på at «lagkameraten fikser jobben» slik at vi blir ofte jobbende en og en. Det gir dårlig sikringsspill defensivt og dårlig rytme offensivt. Resultatet er at vi gir bort totalt initiativet, og forærer norddølene to scoringer og et uavgjortresultat i løpet av kampens 12 siste minutter.

Det var langt fra et rettferdig resultat kampen sett under ett, samtidig så er det ofte at en kamp avgjøres det siste kvarteret. Og når man leder 2-0 så handler det om å holde hodet kaldt, opprettholde fokus i hodet selv om beina er tunge – og ikke minst bruke de store rommene som ofte blir i slutten av en kamp når begge lag er slitne. Her har vi nok en del å lære, og det må læres gjennom erfaring og bevisstgjøring. Ellers som jeg også skrev i referatet fra Follebukampen i seriepremieren:

Og i det siste kvarteret så endrer kampen totalt karakter. Vanskelig å si nøyaktig hva som skjer, men det virker som vi blir slitne i både hode og bein – noe som resulterer i at vi stadig faller ut av posisjonering i defensiv struktur i bakre ledd, og vi slutter helt å spille ball – i stedet «beiner» vi den fra oss, og får den like fort i retur. Kanskje blir vi mer opptatt av resultatet enn våre arbeidsoppgaver – noe som stresser oss og vi gir fra oss kontrollen i kampen.

Når det er sagt, så var det utrolig mye positivt de første 55-60 minuttene av kampen, og det i en kamp som var giret høyt der begge lag virkelig gjorde sitt for å drive opp tempoet og vinne kampen. Det var ingen «forsiktig» G14 kamp som ble spilt i Kåja tirsdag. Så kan man kanskje si at man hadde vært tjent med å roe det litt mer ned, la evnene spille litt mer på lag med tempoet, men det er ikke enkelt i et lokalderby som dette. Og vi har også noen praktangrep i kampen, som er som tatt ut av læreboka og som fortjener en langt bedre skjebne. Så det er viktig at vi ser litt bak resultatene etter en lang sesong, både det at vi har spilt mange meget gode fotballkamper og har et vanvittig potensial i laget – men også det at vi skal lære oss til å bruke våre evner til å diktere kampen det siste kvarteret som gjør at vi kan cruise inn vår ledelse.

Best på Fron denne gangen var etter min mening vår midtbanemotor Sjur. Mr Sætre er ikke størst på banen, men det er ikke mange dueller han taper fysisk – samtidig som han har en ekstrem evne til å gjøre gode valg med ballen i trange situasjoner – og han har knapt nok balltap. Er også en av få som står løpet ut for vår del i samfulle 2x35 minutter, og opprettholder samme intensitet og kvalitet det siste kvartet som det første kvartet. Magnus legger også ned en enorm innsats, og fremstår som en moderne spiss som jobber like hardt uten ball som med ball, og som denne kampen møtte en utrolig god midtstopper på Otta. Allikevel så river og sliter Magnus kampen i gjennom og skaper sjanser både for seg sjøl og sine lagkamerater. Utrolig gøy å se på duellen mellom Magnus og Ottastopperen som kampen i kampen, en duell fylt av enormt med kraft, fart og vilje mellom to meget gode fotballspillere.

Midtstopper John gjorde også en meget solid kamp nok en gang, og var ikke langt bak de to nevnte herrer - John har virkelig tatt sjumilssteg som fotballspiller i løpet av sesongen. Altfor god fotballspiller til å gå på ski. David kan helles ikke lastes for noen av baklengsmålene og gjør en god kamp mellom stengene - inkludert gode valg med ballen i beina.  Og hvis vi ser på de første 45-50 minuttene så gjør egentlig hele laget en god kamp, der alle legger ned en voldsom innsats og lykkes ofte med valg og utførelse relativt sett opp mot tempoet i kampen. Men ser også at mange har en del å hente på det fysiske, eller vår stamina, til å stå ut kampen i 2x35 minutter med samme kvalitet. Men fysiske egenskaper, det er det som er enklest å trene opp i fotball J

Nå gjenstår Otta Cup, før sesongen er over og vi starter med oppkjøring til Lillehammer Cup og sesongen 2017!

 

Startoppstilling:

David Stormo

Alphonse Kisamba – John Eide – Iver Stubbrud – Sofie S Killi

Tobias Opsahl – Sjur Sætre – Eirik Ringen

Laurits Eide – Magnus Mikkelsen (Kap) – Ajdin Sarajlija

 

Innbyttere (alle benyttet):

Sander Ovrum

Danis Sarajlija