Kamp

Fron Fotball - Otta

Tid: 

03/05/2017 - 19:30
Ferdig

Klasse: 

4.div D

Type: 

Senior

Bane/Sted: 

Kåja Idrettsplass

Lagleder: 

Jan Petter Eide

Resultat: 

5-1

Målscorere: 

Sofie S Sanden 3, Marte Tungen og Hanne S Torgersen

Seier 5-1 mot Otta i 4.divisjonspremieren!

Onsdag 3.mai var en milepæl for jentefotballen i Fron da vi for første gang siden sesongen 2013 stilte med seniordamelag i en offisiell kamp. Som den gang da vi spilte i 3.divisjon, så har også årets seniorlag en svært ung grunnstamme i laget, stort sett bestående av det som har vært J16 laget vårt de siste sesongene.

Hovedmålsettingen med å stille senior damelag i år er å få gang en langsiktig satsning også på senior for våre jenter i midtdalen, slik at vår nåværende gode generasjon av jenter får fortsette å spille fotball – samtidig som våre gode jenter født 2002 og yngre har et seniordamelag å komme opp til etter endt ungdomsfotball.

Dernest så har vi et håp om å gjøre det såpass bra i 4.divisjon at vi er med og kjemper om opprykk til 3.divisjon allerede kommende sesong. Ikke at dette er et «must» for oss, for vi skal klare å glede oss over morsomme kamper i 4.divisjon også, men samtidig så er det på jentesiden svært mye mer attraktivt på alle måter å spille 3.divisjon og vi har gode nok spillere til å gjøre det allerede nå – samt at på litt lengre sikt så vil 3.divisjon være et klart mye bedre tilbud til de gode yngre jentene som er på vei opp. Det bør derfor være en naturlig målsetning for klubben å stille senior damelag både i 3. divisjon og 4.divisjon i løpet av kort tid.

Sjøl om målsetningen er å kjempe i toppen i årets 4.divisjon, så har lagets interne ambisjoner og treningshverdag denne vinteren ikke vært preget av den samme harde satsningen som vi har hatt de siste 3-4 sesongene med J16 Elite. Samtidig har vi også slitt med få spillere på trening, både på grunn av skader, vi har pendlere i dagens lag og jentene våre er blitt så gamle at de har ofte en jobbhverdag ved siden av skolen. Så faktisk var gårsdagens seriepremiere den første ordentlige kampen for våre jenter for året, der vi var nok jenter til å stille fullt lag. Det var derfor en spent gjeng jenter som entret Kåja i seriepremieren mot erkerivalen Otta onsdag kveld.

Nå viste det seg fort at det var ikke mye å være nervøs for. Litt fordi at gårsdagens motstand nok ikke var av det kvasseste vi vil møte i årets 4.divisjon – men også mye fordi at våre jenter er av en slik art at når de først entrer manesjen så kliner de til så det holder - sjøl om som sagt at forberedelsene til årets sesong ikke har vært optimale. Det er imidlertid ikke til å stikke under en stol at laget fortsatt har en del å gå på, spesielt i det offensive spillet – men moralen og viljen i det defensive arbeidet bærer bud om at vårt unge lag skal bli en hard nøtt å knekke også for senior damelag. Og at det ble bare 5-1 i målprotokollen tilslutt, er det våre jenter som skal være «misfornøyde med» etter spill og sjanser.

Det første kvarteret var som seriepremierer flest, mest kjemping og dueller der alle på banen vil litt for mye – et kvarter preget av stillingskrig og flere dødballer som blir slått langt inn i boks. Etter hvert så tar vi kommandoen i kampen, og den siste halvtimen er motstander knapt nok på vår banehalvdel i første omgang. Sjøl om vi tar kommandoen, får satt litt spill – så bruker vi nesten konsekvent bare bakrom i denne perioden - og de gangene vi bruker mellomrom så blir pasningskvalitet på motstanders banehalvdel ofte for dårlig til at vi får rene gjennombrudd. Når det gjelder bruk av mellomrom kontra bakrom så er dette noe vi må jobbe litt med hver enkelt, da det er særdeles avgjørende for at vi skal lykkes med å skape målsjanser. Og vi hadde to meget løpsvillige spisser i Sofie S Sanden og Marte Tungen i går, som hele tiden truet bakrom slik at bakre firer til Otta lå lavt – så mellomrommet var enormt om vi hadde brukt det.

Vi skaper allikevel sjanser, enten ved gode individuelle prestasjoner eller at vi vinner ballen med høyt press og får kort vei til Otta målet. Defensivt står vi meget bra, og må nok en gang beundre våre tre midtbaneløver med Regine S Eide, Ingrid Tungen og Hanne S Torgersen som løper enormt mye hele kampen. Sofie blir spilleren som skiller lagene til pause, der hun gjør en kanonomgang både offensivt og defensivt – og ikke minst scorer ekte hat-trick slik at vi går til pause med solide 3-0.

Andre omgang starter litt som første omgang, der nok Otta ønsker å gjøre et ærlig forsøk på å komme inn i kampen igjen eller i hvert fall minimere skadene. Det første kvarteret ser derfor ikke all verden ut spillemessig offensivt, men vi står ekstremt bra defensivt og har full kontroll – og Otta skaper vel ikke en målsjanse gjennom spill i løpet av 2x45 minutter. Når vi etter hvert får roet premierenervene og Otta nok gir litt opp, så begynner også ballbehandling og spill å se bedre ut for vår del offensivt. Og den siste halvtimen ligner på det vi ønsker å gjøre offensivt. Da vi klarer å ta vekk pressleddene til motstander i etableringsfasen i vårt offensive spill – og til stadighet får overtall på siste tredjedel. Denne perioden varierte vi også i langt større grad bruk av mellomrom kontra bakrom, noe som gjør det langt verre for motstander å lese vårt spill. Igjen så er timing og pasningskvalitet får dårlig på siste tredjedel, og bakromspasninger litt for upresise til at vi får maks uttelling av spillovertaket. Men vi dominerer stort, og går opp i 4-0 ved Marte Tungen og 5-0 ved Hanne S Torgersen. Otta får sin redusering på et langskudd fra 30 meter, noe som gjør at kampen ender med tross alt solide 5-1 til våre jenter.

Med sesongforberedelsene lagt til grunn og at det var en seriepremiere så var det mye å glede seg over for laget vårt. Spesielt det defensive arbeidet var enormt bra, der vår omtalte midtbanetrio aldri ga Ottajentene ro til å spille. De fikk vel knapt nok noen gang to trekk i laget før vi vant ballen igjen. Men i vårt lag alle viste moral og vilje defensivt med hurtig forflytting som førsteforsvarer og bevist/intens jobbing som andre- og tredjeforsvarer. Offensivt så skal vi ta med oss fem mål og spesielt den siste halvtimen – da det virkelig begynte å ligne på noe. Med litt mer kamptrening og utvikling av noen samhandlingsmønster på siste tredje del, så blir det ikke så godt å stå imot for noen av lagene i 4.divisjon vil jeg tro.

Individuelt så er selvfølgelig Sofie meget god, og med sitt hat-trick i første omgangen helt avgjørende for oss. Men jobber også utrolig bra både offensivt og defensivt i vårt kollektive arbeid, og er Sofie slik som bare Sofie kan. Ingrid gjør også en meget god kamp, og fremstår sammen med Sofie som våre beste denne kvelden. God taktisk posisjonering defensivt, ekstremt iherdig som førsteforsvarer, god løpskapasitet og kanskje den av våre som kan si seg fornøyd med pasningskvaliteten denne kampen. Hadde også noen gjennombruddspasninger av virkelig høy klasse, gode dødballer og et par avslutninger fra distanse som hadde fortjent en bedre skjebne. Kaptein Regine gjør også en god kamp, spesielt defensivt og er stadig et uromoment for motstander med sin enorme løpskapasitet. Og så var det meget hyggelig å se 2002 jenta Christin Haugen som kom inn mot slutten av første omgang, og spilte en strålende seniorkamp til tross for at hun fortsatt holder J15 alder. Også modig gjort, og en stor takk til Anna Lena Vaterland som vikarierte som keeper med bravur denne kampen!

Kommende helg venter det ny kamp for våre jenter i 4.divisjon, også da i Kåja når Faaberg står på motsatt banehalvdel søndag kl 1300. Så får vi håpe at jentene er like giret som i onsdagens kamp mot Otta, og klarer å bygge videre på den slik at vi gradvis spiller oss i form utover sommeren.


Startoppstilling:

Anna Lena Vaterland

Julie Berge - Malene L Killi – Elise Teige – Kristine Berge

Ingrid Tungen - Regine S Eide (Kap) - Hanne S Torgersen

Oline Aspeslåen – Marte Tungen - Sofie S Sanden

 

Innbyttere (alle benyttet):

Christin Haugen
Kristine Skurdal
Kristine Kjørum
Kristine Rønn