Kamp

Fron Fotball - Toten

Tid: 

21/09/2016 - 19:45
Ferdig

Klasse: 

J16

Type: 

1.div

Bane/Sted: 

Kåja Idrettspark

Lagleder: 

Jonny Tungen

Resultat: 

7-0

Målscorere: 

Sofie S Sanden 2, Anna Slåen 2, Regine S Eide, Hanne S Torgersen og selvmål.

Herlig revansje!

Etter søndagens tap mot Kongsvinger, der både god motstand og ikke alle hadde slått på den nødvendige ‘på’-knappen, så var det en revansjelysten gjeng jenter som entret matta i Kåja onsdag kveld da Toten sto på motsatt banehalvdel. Dessverre for Toten så fikk våre jenter 100% utløp for denne energien gjennom stor løpsvilje og perioder med godt spill - og de ga seg ikke før det stod 7-0 på resultattavla.

Vi møtte helt klart ikke samme motstand denne gangen, som det vi gjorde søndag mot Kongsvinger – og det må tas med i betraktningen når vi vurderer vår egen prestasjon. Men det som er helt sikkert er at vi som lag mot Toten viste en gjennomgående langt større vilje til å løpe fort og mye blant samtlige på banen i 2x40 minutter, enn det som var tilfellet søndag. Dette ga seg utslag at vi offensivt fikk mange samtidige løp, og gjennom det får ballfører naturlig nok flere valgmuligheter med ball offensivt – noe som Totenjentene denne kvelden ikke hadde noen mulighet til å henge med på.

Umiddelbart fra start av rullet vi over Totenjentene, og skapte sjanser og farlige dødballer på løpende bånd – og denne gangen med større variasjon i det offensive spillet, der vi fikk med kanter og brukte mellomrommet i langt større grad. Etter 12 minutter får vi uttelling på vår corner nr 8 (sier litt om trykket vi hadde) da Kaptein Regine får stå umarkert og heade inn en meget fortjent ledelse.

Ved passerte 25 minutter får vi kveldens øyeblikk da Sofie er så utspekulert som bare en Kvamvær kan være, og gjør nærmest et dobbelt overhopp som setter to Totenstoppere helt ut av spill – og setter seg sjøl opp alene med keeper og scorer. 3-0 gjør Anna etter et fantastisk soloraid, der kraft og vilje gløder over hele banen. Mens 4-0 er kanskje kvelden fineste kollektive angrep, der vi med kombinasjoner spiller oss igjennom midtbaneleddet til Toten, før Julie Berge setter opp Sofie på vår høyre siden rette innenfor sekstenmeteren – hvorpå Sofie triller elegant inn til Hanne som scorer på tomt mål.

4-0 ble pauseresultatet, og det var ikke et mål for lite. Alt var ikke perfekt denne første omgangen, men utrolig mye kraft og vilje i alt vi foretok oss - og i perioder spilte vi godt – der vi rullet rett og slett over motstanderen i en kombinasjon av løpsvilje, kraft, finesser og gode taktiske valg med ball.

Vi fortsetter også kjøret i andre omgang, og i perioder er Toten ikke nær ballen. Som i første omgang så går det 12-13 minutter før vi får uttelling på alle våre sjanser. Første målet i denne omgangen også etter en corner, hvor en Toten spiller er uheldig og setter ballen i eget mål. Sofie scorer vårt sjette for kvelden, (og sitt andre) etter nok et fint angrep som ender opp med at Regine spiller igjennom Sofie. Tre minutter før slutt gjentar Anna prestasjonen fra første omgang da hun kjører solo og scorer, og med det fastsetter hun sluttresultatet til 7-0 med sitt andre for dagen.

Uansett motstand en sterk prestasjon av våre jenter, og en meget solid revansje fra søndag. Som sagt tidligere så er vi avhengig av stor løpsvilje, og da mener vi løp på full sprint – og at mange gjør det samtidig både offensivt og defensivt. I går fremstod vi på en helt annen måte når det gjaldt dette, og gjorde kanskje vår beste kamp i høst slik sett.

Når det gjelder variasjon på bruk av kanter, mellomrom og bakrom så var det langt bedre mot Toten enn mot Kongsvinger. Noe av dette skyldes at vi fikk bedre tid med ballen, men i de periodene vi ligger disiplinert i defensiv og offensiv struktur – OG evner å være orientert i forkant, slik at vi får til kombinasjonsspill på få touch -  så ville mye av det vi gjorde i går også fungert mot Kongsvinger søndag. Fortsatt faller vi noen ganger for fristelsen til å gjøre egne taktiske valg både med og uten ball, både offensivt og defensivt, som gjør at det låser seg for oss – og spesielt med ball så får vi noen unødvendige balltap. Mot lag som Toten onsdag får det ikke konsekvenser, men når vi nå fremover skal møte lag som Ottestad og Raufoss så har vi ikke råd til, det om vi mener på å gi dem en ordentlig kamp.

Alle var positive i går, og egentlig vanskelig å trekke frem noen. Men etter min mening var Sofie tilbake for fullt etter skaden – og viste løpsvilje og taktiske/tekniske detaljer som svært få andre jenter gjør henne etter. Anna legger som vanlig ned en formidabel innsats kampen igjennom, der hun er ofte vinner ball i gunstige posisjoner og scorer to mål som er rene maktdemonstrasjoner.

Så høres det kanskje litt rart ut å trekke frem bakre firer med Malene i spissen i en kamp som vi vinner 7-0. Men måten vi står opp på defensivt, måten vi evner å trille ball høyt i banen offensivt mot Toten jenter som virkelig prøvde lenge, det er virkelig morsomt å se på. Jeg vet dere ikke prøver på å være arrogante, og det får dere ikke lov til å prøve å være heller – men det såg forbasket solid ut, nesten arrogant som jeg sier. Tok helt nuven av Toten’s spede forsøk offensivt, både i første omgang da vi spilte med Marie, Malene, Sara og Elise og i andre omgang da vi spilte med Kristine, Malene, Sara og Elise.

Ellers fikk Oda muligheten til å starte i går, som venstre indreløper. Og måten Oda, med tross alt lite erfaring på dette nivået, griper sjansen på - er «vidunderlig». Knallhard arbeidsinnsats, stor løpsvilje, skarpe bevegelser, uredd i duellspillet – samt prov på gode taktiske valg og teknisk utførelse – gjorde at vi uten problem kunne bruke Hanne i den ytre venstre rollen hvor vi får maks ut av Hanne på. Det var viktig for laget vårt i går.

Vet jeg har skrytt av Oda i forrige kampene også, men velger altså å gjøre det igjen fordi hun fortjener det. Fordi at når man kommer inn som «fersking» så er det så lett å tenke for vanskelig, mens det man egentlig bør gjøre er å gjøre som Oda. Fokus på knallhard arbeidsinnsats, stor løpsvilje, skarpe bevegelser og vær uredd i duellspillet – så kommer resten av seg sjøl etter hvert. Det skal også sies at våre to andre 02 jenter som var med i går, Kristine og Nikita, gjorde akkurat det samme – og derfor så gjorde de også en god kamp. Og for ordensskyld, alle gjorde det vi var enige om i går – og alle på banen gjorde en meget solid kamp enten vi startet eller kom innpå.

Med resultatet i går så er vi nå nummer to på tabellen, à poeng med Raufoss, men bedre målforskjell. Kongsvinger leder etter seieren mot oss på søndag, og har ett poeng til gode på oss og Raufoss. Neste kamp er søndag førstkommende i Kåja kl 1500 da Hadeland KFK kommer på besøk.

Startoppstilling:

Julie Bergum

Marie Slåen – Malene L Killi - Sara K Falkenhaug – Elise Teige

Anna Slåen – Regine S Eide (Kap) – Oda Brende

Julie Berge – Sofie S Sanden – Hanne S Torgersen

Innbyttere (alle benyttet):

Martine Sanden
Kristine Skurdal
Oline Aspeslåen
Nikita Baschong