Kamp

Otta/Sel - Fron Fotball

Tid: 

24/10/2016 - 19:30
Ferdig

Klasse: 

J16

Type: 

1.div

Bane/Sted: 

Øya Stadion

Lagleder: 

Jonny Tungen

Resultat: 

2-8

Målscorere: 

Regine S Eide 3, Sofie S Sanden 3 og Anna Slåen 2.
Glade jenter som bekreftet sin posisjon som dalens klart beste jentelag mot Otta.  

 

Dalens beste mot Dalens Nest Beste = 8-2

På sjølveste FN dagen tok vi turen tre mil nordover i dalen, for å møte Otta til et skikkelig lokalderby i Eliteserien. Og disse kampene mot Otta har nærmest et historisk sus over seg når det gjelder denne årgangen, en historie som startet tilbake i 2013. Den gangen var det som J13 lag, og vi møttes da som nå i høstens neste siste kamp. Men da var situasjonen den at det laget som vant kampen ville ha mulighet til KM finale i J13 Elite. Og da som nå tok vi tre poeng etter en overlegen seier i Kåja, og ikke bare det – vi vant også KM Elitefinalen med hele 6-1 over Elverum. Og med det så startet vi utviklingen som har gjort våre jenter til dalens klart beste lag, men også det laget som Otta har vært desperate for å slå årene etterpå – dog uten å klare det.

I år har imidlertid norddølene utfordret oss igjen i kampen om Gudbrandsdalstronen, og i vårens kamp var vi faktisk nære på å forære Ottajentene seieren de så gjerne ønsker. Da var vi under 3-0 allerede etter 12 minutter, og vi var liksom ikke forberedt på at vi kunne få motstand av andre døler. Men en sterk siste time i den kampen reddet oss inn til et 4-4 resultat. Derfor så var kampen i dag særdeles viktig for vår del, da vi en gang for alle ville vise hvem som er dalens og Lillehammers klart beste jentelag - uansett alderstrinn.

Og det gjorde jentene til gangs, sjøl om vi også denne gangen gjorde det altfor spennende til langt ut i første omgang. Egentlig var det en litt merkelig omgang, der Otta var over på vår midtbanehalvdel kun tre ganger i løpet av 40 minutter – bare en gang innenfor vår sekstenmeter. Men allikevel så ledet de 1-0 etter en straffescoring til det gjenstod kun fire minutter av omgangen. Da slår Hanne en perfekt corner som Regine header inn vår meget fortjente utligning på, før Anna endelig bryter igjennom og scorer vårt ledermål i nærmest siste spilleminutt før pause.

Vi storspilte ikke på noen måte før pause, men det er heller ikke enkelt mot en motstander som liker best å ha ballen i lufta og bruker alt av lovlige og ulovlige midler for å henge med i svingene. Det som imidlertid var meget positivt, var at alle våre denne gangen ville være med på krigen. Og når alle våre vil være det, så er vi spillemessig så klart mye bedre enn motstanderen sjøl på vårt neste beste nivå, at vi styrer kampen i samfulle 40 minutter. Så sjøl om vi får 2-1 helt de siste minuttene før halvtid så føles det utrolig rettferdig –og er et resultat av at motstanderen ikke lenger evner å henge med i svingene!

Vi som står på sidelinjen ser jo at Ottajentene sliter ekstremt der de helt klart ikke lenger henger med på tempoet det siste kvarteret før hvilen. Pausepraten blir derfor veldig enkel, vi skal ut og løpe over dem i 40 minutter til. Og som vi kjører denne andre omgangen! Og når tar det ikke lang tid før vi får uttelling.  Det går maks 20 sekunder fra avspark, da Hanne slår Sofie direkte igjennom – og trygg som banken så scorer Sofie sitt første mål for dagen – og vårt tredje. En tomålsledelse er vanligvis ikke trygg, men alle tilstede på Øya Stadion kunne jo se ut fra kvalitetsforskjellen på lagene at nå var det helt sikkert at tre poeng ville bli med tilbake til Fron.  

Og i andre omgang henger motstanden virkelig ikke med lenger, de henger rett og slett i tauene – nesten utenfor tauene i perioder. Det går ikke mer enn fem minutter ut i omgangen før Hanne med sin velsmurte pasningsfot igjen slår våre hurtigtog på topp igjennom – denne gangen Anna som scorer sitt andre og vårt fjerde alene med keeper. 5-1 etter seksten minutter kommer nesten som en tro kopi av vårt første mål, der Hanne slår en kjempecorner og Regine scorer. Og Hanne sin venstrefot stopper ikke å levere denne kvelden. For allerede minuttet etter så får vi 6-1 og altså er Hanne nest sist på ballen igjen – denne gangen er Sofie som igjen får krempasningen og setter inn sitt andre.

Og så kommer det to virkelig godbiter tilslutt. Først kombinerer Hanne og Regine seg igjennom, slik at Regine kommer alene med keeper og scorer sikkert 7-1. Og så til sist, avslutter vi med vårt åttende for kvelden - da Sofie blir aldeles nydelig spilt igjennom av Ingrid og triller ballen arrogant forbi Ottakeeperen. Og de siste 30 minuttene spiller vi opp mot noe av det vi kan, og rundspiller norddølene i perioder – vi kunne faktisk hatt både ti og tolv mål tilslutt. Det skal også nevnes at sjøl om vi var det klart beste laget, så ble vi imponert av Julie Landheim Engen i midtforsvaret på Otta. Hun hadde ingen enkel jobb med våre løpsvillige og gode offensive spillere denne kvelden, men uten hennes innsats kunne det fort sett langt verre ut for hjemmelaget.

Det var først og fremst kollektivet som stod frem og vant denne kampen for oss. Vi var klart best i alle posisjoner på banen, der vi viser over 2x40 minutter at vi har et lag med mange gode spillere og ikke er avhengig av enkeltspillere. Noe som vi håper er et resultat av måten vi har jobbet sammen på over de siste årene. Og når vi står opp og tar denne fysiske krigen som vi gjorde i dag, da vet vi at det er svært få lag som matcher oss spillemessig.

Men sjøl om kollektivet var solid og bra, så går det ikke an å unngå å nevne Hanne som er nest sist på seks av våre åtte mål – og spilte en aldeles fortreffelig kamp på alle måter. Det gjorde også våre løpsvillige og hungriga offensive spillere i Sofie og Anna – to jenter som rett og slett sliter hele den bakre fireren til Otta i filler. Men de får også god hjelp av en svært hardtarbeidende midtbanefemmer som la en ny alen til sin vekst i denne kampen, da de leverte en helt fenomenal kamp når vi snakker gjenvinning. Det er faktisk sant, Ottajentene hadde vel knapt nok to sammenhengende trekk i løpet av 2x40 minutter – og man trengte knapt nok to hender med fingrer for å telle antall ganger at motstander var en reell trussel i vårt bakre ledd. Og de gangene de kom så var Malene som en bauta og bestemte alt - både med og uten ball! Ny meget solid kamp av Malene også!

Kommende torsdag venter årets siste J16 Elitekamp da vi får storfint besøk i Kåja i form av Ottestad. Altså en ny knallhard kamp, med mange gode fotballjenter på motsatt banehalvdel – blant annet Julie Blakstad som er en del av J16 landslaget og sett på som et av landets aller største fotballtalenter.

Men våre jenter har også gjort en meget god sesong, langt over det vi kan forvente av vår lille klubb. Det hadde derfor vært utrolig fortjent til jentene om mange døler benyttet anledning til å se to av kretsens aller beste jentelag i Kåja torsdag kveld kl 1930.

Startoppstilling: 

Julie Bergum

Elise Teige - Malene L Killi - Sara K Falkenhaug

Julie Berge - Ingrid Tungen - Regine S Eide (Kap) - Oda Brende - Hanne S Torgersen

Anna Slåen - Sofie S Sanden

 

Innbyttere: 

Martine Sanden (benyttet)

Marie Slåen (benyttet)

Oline Aspeslåen (skadet)